TV oglas posnet z 5DMII

Nekaj časa nazaj sem se udeležil delavnice “Kako izdelati TV oglas…”, ki jo je organizirala avdicija.com.

Pokazali so nam osnove dela s kamero in montažo. Na razpolago smo imeli kar nekaj njihovih modelov od mladih do starih.

Izdelovali smo oglas za Solodizel oz. Topdiesel – pokrovček goriva za avto, ki diesel avtomobilom omogoča točenje samo diesel goriva. Nisem verjel, da ljudje tolikokrat natočijo napačno gorivo. Prej tega problema sploh nisem zaznaval, ko pa sem prijateljem in znancem govoril, kaj sem počel, so vsi vedeli za nekoga, ki se mu je to zgodilo, ali pa so celo sami natočili napačno gorivo.

In tule je povezava na moj oglas.

http://www.mojspot.com/sl/prebrskaj/1283/solodieselski_oglas.html

Vse kadre (razen reklame in teksta seveda) sem posnel s fotoaparatom Canon EOS 5D Mark II, kar je bil zanimiv test video zmožnosti tega aparata.

Ugotovil sem, da je video res fenomenalen, da lahko izrabiš vrsto objektivov. Samo delo pa ni čisto nič uporabniku prijazno. Od blokade osvetlitve do ostrenja, pa nastavitev zaslonke, časa in ISO-ta. Grozno! Se vseeno vidi, da je to le fotoaparat in ne video kamera. Se bo treba še navaditi… ;)

Kako se vam zdi?

2 Responses to “TV oglas posnet z 5DMII”

  1. UrosG says:

    To da ni uporabniku prijazno se mi zdi celo pozitivno, saj le tako pred tem razmisliš, kaj boš posnel, kako ipd. Ne da enostavno pritisneš record in gremo. Je pa res, da za kakšne dopustniške posnetke ta zadeva ni ravno primerna.

  2. Vesna says:

    Tomaž čestitam za zmago s filmčkom :) , Vesna

Leave a Reply