Nevihta v Ljubljani in potujoče smeti

Pred 20min smo se peljali domov. Iz Rožne doline za Bežigrad. In ravno na sredini nas je zajelo najhujše neurje. Vodne zavese, malenkost toče… V trenutku je bila vidljivost zelo slaba. To mi ponavadi ni problem in sem kar užival v besnenju narave, saj sem bil lepo na varnem v avtu za volanom. Potem pa se je zgodilo…

Štartam iz križišča Tivolske in Celovške proti Dunajski nakar iz megle naenkrat zagledam voziček. Najprej sem že videl, kako zbijem človeka s tem vozičkom, saj je bil voz kar naenkrat sredi voznega pasu pred menoj, premikal pa se je proti sredini. A že naslednji trenutek sem ugotovil, da je to velika posoda za smeti na kolesih. Tista običajna, velika, črna. Vozila se je sama – oprostite, vozil jo je veter. In ker ni šlo drugje, je šla čez prehod za pešče nasproti Petrola. In to pri rdeči luči za pešče.

No, naj se vrnem v trenutek, ko jo zagledam. K sreči na sosednjem pasu ni bilo vozila, ker so očitno ostali vozili še bolj previdno. Tako sem lahko v zadnjem trenutku z divjim manevrom prestavil avto na sosedni pas. Zgrešil sem jo za las. Sem pa potem gledal v vzvratno ogledalo, in avto za menoj ni imel take sreče. Videl sem, da se je ustavil, nisem pa prepričan, če še pred trkom. Kar hitro so vsi za menoj obstali.

Ne zavidam tistemu, ki je šel iz avta in smetnjak spravil na varno, ker je bil v trenutku popolnoma premočen. Predvidevam, da je imel kdo že na nasprotnem pasu pred nami srečanje z smetmi, a nihče ni bil toliko, da bi jih odstranil s cestišča.

Moram v kratkem prav preveriti iz kje bi lahko ta smetnjak pobegnil. Morda s Petrola?

Nevihta
Fotografija zgolj simbolična… ;)

2 Responses to “Nevihta v Ljubljani in potujoče smeti”

Leave a Reply