Kratka reportaža z Minilypse

Začelo se je v petek s srečanjem in predavanjem. Vsekakor je lepo videti in klepetati z ljudmi, ki delijo tvojo strast. Samo ugibate lahko o čem je večinoma tekel pogovor… ;)
MakeupNo v soboto zjutraj pa se je začelo zares. Modeli so bili prvi in kljub temu, da se niso odzvali vsi, smo imeli modelov dovolj. Stekel je makeup modelov v DKK (Dom Kulture Kamnik). Nataša je svoje delo opravila odlično. Modelom, ki smo jih rabili za fitnes je le popravila kožo, modelom za v Kamnik pa naredila izrazite poteze.

S slikanjem smo začeli po kamniških ulicah in kar nekaj avtomobilov je hupalo, ko so peljali mimo. Res ne vem ali zato, ker sem stal malenkost na cesti ali so želeli pozornost modelov… ;)

Hkrati se je odprla trening plezalna stena v DKK. Nadebudni mladi plezalci so bili bolj gibčni kot šimpanzi v ZOO. Skakali so po visečih stenah in izvajali poze, ki so jih narekovali fotografi.

V fitnessu Sokol smo imeli večjo sobo, kjer smo postavili studijske luči in kasneje tudi belo ozadje za športne fotografije. Večina prisotnih modelov zahaja v ta fitness ali pa tam celo dela in to se je videlo tudi na posnetkih.

Tako je potekalo dopoldne. Na teh lokacijah smo se fotografi in modeli izmenjevali, da smo čimbolj enakopravno in brez oviranja lahko delali. Kmalu za tem smo dobili kosilo – en meter visok stolp pic.

Ob 13h smo odprli še novo lokacijo in sicer frizerski salon Power. Brez večjih težav smo prepričali modele za umivanje las, pa tudi striženje in oblikovanje frizur. ;)

Zvečer pa še enkrat ven s studijskimi lučmi in baterijo, ki jo je za dogodek posodil Damjan Šef – Elektrona d.o.o.

Z izpraznjenimi baterijami se je zaključil prvi dan fotografiranja.

V nedeljo smo se zbrali pred Arboretumom Volčji Potok in skupaj s tremi družinami, skupino narodnih noš in še nekaj modeli pogumno zakorakali novim fotografskim priložnostim naproti.

V Arboretumu sem izgubil pregled nad dogajanjem (v soboto sem še imel utvaro, da vem kje se kaj dogaja…). Na vsakem koraku si srečal fotografe, ki so modelom naročali naj naredijo še to in ono. Od para, ki je na travniku uporabljal svoj računalnik pa do družinice z otroki, ki so se sprehajali po prekrasnem jesenskem drevoredu. Pa spet od mamice z nekajmesečnim dojenčkom, ki uživa v parku, pa vse do štirih nasmejanih narodnih noš.

Predsednik turističnega društva Radomlje nam je nekaj kasneje pomagal spet najti ideje z teranovim in medenim likerjem. Pa tudi narodnim nošam je razširil nasmehe…

Ko so fotografi že mislili, da boljše že ne more biti in da se vse dobro enkrat konča, smo jih presenetili, ko je na parkirišče od Arboretuma pripeljala limuzina. Ob picah in pijači smo iskali ideje, kako limuzino čimoblje uporabiti na fotografijah in se potem vsi zvrstili v notranjosti… Limuzino smo potem še prestavili pred poslovno stavbo v Kamniku za business fotografije.

Medtem smo spet v DKK zasedli veliko dvorano in pripravili dve lokaciji. Business sestanek oz. pisarno in zopet belo ozadje za izolirane fotografije. Po parih urah dela nam je počasi začelo primanjkovati idej, zato smo se vedno bolj nabirali okrog Simona, ki je snemal kratke filmčke in se nasmejali ob odličnih igralskih sposobnostih Aleša. Njegov pretep s senco je bil res vreden ogleda…

Za najbolj vztrajne je bil v večernih urah organiziran še koncert, seveda spet za fotografiranje in hkrati druženje.

V velikim zanimanjem bom spremljal, kaj se bo pojavljalo na iStockPhoto. Kaj so poslikali ostali fotografi in kako bodo fotografije obdelali.

Pa še besede enega od udeležencev, ki so mi vzudile zelo prijetne občutke: “…Sem naredil več uporabnih fotografij kot v Berlinu ali v Franciji…”

 

PS: To so samo reportažne fotografije z dogodka. Nekaj boljših posnetkov z drugega dneva pa v bodočih postih….

9 Responses to “Kratka reportaža z Minilypse”

 1. Jure/Olki says:

  Lepo videti da Vinko miga….

 2. Gregor Harih says:

  Zgled, da ste se imeli super. Čakamo na obdelane fotke.

 3. kai says:

  uuu lej me hehe

 4. mihaaa says:

  ja zgleda da ste se imeli prav fino :) .. kolko se vas je pa zbralo in kje ste objavili najavo,.. jaz sploh nisem vedel da je to bilo
  lp

 5. matejMM says:

  @Olki… Vinko miga?!? Saj na vseh slikah sedi ;)

 6. Jaka says:

  Vinko je res povsod sedel. Pri frizerju se je lepo na spravljen odbojnik in moj pulover vsedel in se spraševal – I quote: “…zakaj hudiča je ta stol tako udoben…”.

  Men je bilo super, čeprav še nisem čisto k sebi prišel. Ena izkušnja več, kaj preveč kreativen pa nisem bil.

 7. hehe Vinko … c/p olki ;)

 8. urska says:

  jupiii kai

Leave a Reply