Štiriletnik fotka za biometrični potni list ali epilog drame s potnimi listi

Ob vsej drami s potnimi listi (zgodbo preberi tu), sem pozabil napisati, da me je za potni list slikal moj štiri letni sin. In to očitno dobro, saj smo danes zjutraj prejeli nove potne liste.

Epilog 1: Moj sin očitno slika bolje od Foto Tivoli, saj je bila njegova fotografije mene sprejeta, fotografija Foto Tivoli pa zavrnjena. V prid Foto Tivoli moram povedati, da sem denar dobil nazaj skoraj brez pripomb. Prišel sem tja, povedal da želim denar nazaj, povedal razloge (grozna fotografija) in pokazal dopis, da je bila zavrnjena za potni list. Na dopisu je pisalo, da se vidijo zobje, kar je bilo sicer res iskanje šivanke v senu. Gospa za pultom je za nekaj minut izginila v sobo, kjer fotografirajo (očitno na daljšo posvetovanje). Ko je prišla nazaj, je brez besed vzela denar iz blagajne in mi ga dala. Šele nato je začela, da to delajo vsak dan, da če jaz vidim zobe, itd. Jaz sem ji pač povedal svojo stran zgodbe in šel…

Epilog 2: Sistem izdelave potnih listov mi ni niti slučajno jasen. Ko sem se na upravni enoti kregal, da so sprejeli fotografije, so me opozorili, da zavrnitev fotografije in zamenjava precej podaljša izdelavo potnega lista. Seveda se je to izkazalo za popolnoma neresnično. Potni list, kjer je bila fotografija zavrnjena, smo prejeli v četrtek, potne liste z dobrimi fotografijami pa šele danes (ponedeljek).

Epilog 3: JUHU!!! NA MORJE GREMO!!! ;)

3 Responses to “Štiriletnik fotka za biometrični potni list ali epilog drame s potnimi listi”

 1. kai says:

  AAAAAAAAAAA js pa še vedno nimam osebne!!!

 2. Matej says:

  Ne se jezit na potnolistniške izdelovalce, oni pač morajo delat po striktnih (evropskih/mednarodnih) standardih. In prav je tako. V skrajnem primeru vas po možnosti lahko na meji zavrnejo zaradi tega ker se čisto malo vidi le delček zob. Oz vsaj zavlačujejo lahko zaradi tega (preverjajo veljavnost potnega lista,…)
  JE pa totalna dabilnost, da se uni državni uradniki/upravniki delajo pametne eksperte in solijo pamet.

  Dober zapis ;)

 3. LyLa says:

  Jaz pa čisto razumem tvoj bes (sem brala tudi prejšnji zapis) .. preneumno je in zakaj bi si kdo lahko kar dovolil tak odnos?!

  Sicer se pa čisto mirno lahko pritožiš nad odnosom osebja. Meni je enkrat ženska na zzzs dvignila pisker in sem poslala mail, kjer sem jih totalno spljuvala, ker sem bila res besna. Na koncu sem jih spljuvala še to, da ni dostopen mail od odgovornega in da mi info@blabla nic kaj pretirano ne pomaga. In da ce ne bo odgovora, bom posredovala mail naprej se na kaksen naslov :)

  No, kmalu sem dobila dolg odgovor kot opravičilo v imenu zzzs, kjer se mi je bila tudi ta ženska pripravljena (oz prisiljena heh) še osebno opravičiti. Fakoff, assholes, upam da bo drugic baba zagrenjena malo bolj izbirala besede :/

  Tko, zdej sm pa se jst jezna :) )

Leave a Reply