Miss Slovenije – prišel, fotografiral in se dolgočasil

Povabljeni smo bili na izbor Miss Slovenije 2007! Klemen iz FKK je urejal podrobnosti in kar nekaj nas je lahko prišlo.

Miss Slovenije 2007
Miss Slovenije 2007 Tadeja Ternar, 1 spremljevalka (desna) Duška Stojič in 2. spremljevalka (leva) Anja Lukman.

Bili smo vzhičeni, dokler se ni izkazalo, da smo bolj kulise. Postavili so nas (ogromno) poleg vrat, kjer so missice prihajale ven. Tako smo jih slikali lahko le v hrbet.

OK. Se s tem sprijaznim in iščem druge zanimivosti, zanimive kote, itd. Ampak kaj, ko je večina prireditve “kar nekaj”. A je to sploh izbor za miss, ali je experimentalna predstava kakšnega gledališča? Priznati moram, da sem večino prireditve presedel na tleh in klepetal z Dušanom.

Izhod
scena

Edina svetla točka večera je bila, ko smo po končanem prenosu fotografirali izbranke. Čeprav je tudi to izgledalo hudo. Tisti “profesionalni” fotografi so se zdrenali v ospredje in pritiskali, kot da je od števila slik odvisna njihova plača. Na srečo je bilo časa dovolj, in nekaj zanimivih priložnosti. Ker se je v dvorani dalo slikati samo z direktnim flešem (čeprav smo fantje iz FKK probali uporabiti tudi odsevnik, ki je fotografije takoj naredil bolj prijazne), sem missice lovil v prehodu, kjer je nizek bel strop. Tako mi je uspelo narediti nekaj všečnih portretov. Žal je organizator priganjal Miss Slovenije k avtomobilu, ki ga je dobila na fotoseanso in je nisem mogel ustaviti…

1.spremljevalka
Prva spremljevalka Duška Stojič.

miss interneta
Miss revije Lea in miss interneta Maja Hribar.

miss simpatičnosti
Miss simpatičnosti Hana Nervatski.

Zanimivo mi je bilo, kako taka prireditev poteka in izgleda v živo. Prav tako je bilo zanimivo videti, kako naporni so lahko fotografi in novinarji, ki izbrankam po prireditvi niso dali niti dihati. Prav tako mi je bilo zanimivo videti, kako organizator smatra izbranke skoraj za svojo lastnino, saj jih je nadiral in kregal, če so le naredile kaj po svoje.

PS: Po moje bo kakšna fotka končala tudi na iStockPhoto…. ;)

PPS: Seveda, če bi kdo kupil kakšno fotografijo, so na voljo… :)

8 Responses to “Miss Slovenije – prišel, fotografiral in se dolgočasil”

 1. Jaka says:

  Hehehe, imam čisto podobne vtise, samo da smo se mi že med generalko dolgočasili z Dušanom, Alešem in Klemnom. Ena izkušnja več pa je le bila. Ravno zdaj urejam (brišem) fotke. :)
  Objava vtisov pa še pride.

 2. B5 says:

  Kako pa z model release form za missice? Kaj ni na Istocku vse Royality free? No saj je lahko RF tudi brez MRF obrazca.

  B5

 3. [...] Miss Slovenije – prišel, fotografiral in se dolgočasil […] A je to sploh izbor za miss, ali je experimentalna predstava kakšnega gledališča? […] [...]

 4. Jaka says:

  Imam podobne občutke po končani prireditvi. So nas “posilili brez prezervativa na suho”.

 5. [...] Če ne verjamete temu, kar sem napisal v prejšnjem postu je tule še fotka, ki to potrjuje in jo je poslikal Klemen…. [...]

 6. tomazl says:

  Saj na iStock gredo fotke, kjer ni obrazov ampak samo podrobnosti. Kakšne obleke na modni pisti, kakšen kamerman od zadaj, pa bend imam v hrbet… ;)

 7. tadej says:

  Ejga Tomaž, moram reči, da ti je kar nekaj kul fotk uspelo narediti, vse pohvale…

  Tadej

 8. SAMANTA SOFIC
  HAHA MOJA SESTRICNA

Leave a Reply