V marcu 489 prodanih različnih fotografij

OK. Mogoče malo moje statistike z iStocka.

TelovadkeV mesecu marcu sem prodal 489 različnih fotografij (seveda nekatere večkrat). Ena izmed najbolje prodajanih fotografij je bila tale, ki se je samo v marcu prodala 78 krat.

Sicer pa spremljam kar nekaj slovencev na iStocku in ugotavljam, da me bodo nekateri v kratkem prehiteli v prodaji. Čestitke!

5 Responses to “V marcu 489 prodanih različnih fotografij”

 1. falka says:

  bravo tomi

 2. B5 says:

  A imaš kake izkušnje z drugimi agencijami odprtega tipa, kot so Alamy? Za IStock imam pomisleke, da bi si potem razvrednotil ostalo delo. Sicer ne vsak mesec, a moj rekord je, da sem z eno fotko in eno objavo v uglednem Evropskem dnevniku zaslužil 300 EUR. Zato sem skeptičen do iStocka.

  Po drugi strani, pa če ti taka fotka prinese ful denarja, hočeš nočeš začneš razmišljati v takih dolgočasnih, a dobičkonosnih konceptih.

  B5

 3. tomazl says:

  Na Alamiju imam kakšnih 20 fotografij. Res niso ne vem kaj, ker so gor že nekaj let, ko še res nisem točno vedel, kaj je stock fotografija. Prodal sem eno fotografijo, ki so jo prodali za $1600. Od tega sem jaz dobil nekaj čez $600. Uporabili so jo za neko reklamo za film. Več ne vem….

  Podpisujem pogodbo z Getty, kar pa je zakompliciran postopek, ker moram najprej dobiti US davčno številko in nato poslati še neke druge davčne obrazce. Administracija na višku. Upam, da mi bo vse skupaj sploh uspelo…

 4. B5 says:

  Ja, jaz sem izpolnil en kup obrazcev, plačal cca 50$, potem pa so mi zavrnili zaradi pojma nimam katerega razloga. Pa sem obupal. Ampak, kot razumem, ni nujno, da imš DŠ. Je pa bolj ugodno, če dobivaš konstantno keššš.
  B5

 5. ivan says:

  Jaz mam na alamyju kakih 1000 travel fotk in prodajo kake dve mesečno. Ni ravno nevemkaj, nekaj pa je. Če hočeš konstantno dobivat keš, moraš imet več tisoč fotk gor. Ne vem pa, kako bi se prodajal komercialen material.

Leave a Reply